‘Parking Barometer’ volgt het mobiliteitsherstel in heel Europa

08 June 2020

In verschillende landen in Europa is de lock down inmiddels voorbij. Daarom lanceren we bij PARK NOW Group de Parking Barometer. De barometer is een rapportage gebaseerd op parkeergegevens van al onze contactloze parkeerapps in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De parkeergegevens uit die landen dienen als een indicator voor mobiliteitsherstel. Zij bevestigen dat digitale mobiliteitsdiensten de eerste tekenen van een herstel van het bedrijfsleven na de COVID-19-crisis kunnen identificeren.

PARK-NOW-Parking-Barometer

Waar sociale afstand de norm is, zijn digitale contactloze betalingsgegevens sterke indicatoren voor het herstel van mobiliteit. Parkeertransacties laten zien dat mensen in heel Europa in beweging komen en weer betalen voor parkeren.

Park-line Parking Barometer

Contactloos: de nieuwe norm

De afgelopen tien jaar zijn ‘contactloze’ betaalsapps steeds gebruikelijker geworden, vooral in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In andere markten zoals Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en België staat het gebruik van parkeerapps nog in de kinderschoenen, maar groeit het snel. In Europa bestaat de mogelijkheid om het gebruik ten behoeve van iedereen te vergroten. Deze apps zijn de veilige optie voor consumenten en bedrijven, en samen met parkeerexploitanten en steden zien we het als onze taak om het gebruik ervan als de nieuwe norm te promoten en mensen te helpen gezond te blijven door apps te gebruiken in plaats van parkeerautomaten.

Hoogtepunten

De trends in de gegevens van PARK NOW Group zijn gemeten vanaf week 11 (09-03-2020 – 15-03-2020) en vergeleken met de gegevens van Q1 2020 (week 2-10) als basislijn. De Parking Barometer geeft inzicht in de percentages parkeertransacties in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Naast het percentage parkeertransacties per land, toont de barometer ook drie hoogtepunten: de algehele groei in Europa, het land met de snelste groei en de meest uitdagende markt.

NB. Alle cijfers vertegenwoordigen een percentage van de totale parkeertransacties op de gereflecteerde markten. Parkeertransacties via de parkeermeter en andere apps die op deze markten worden aangeboden, zijn niet in de gegevens inbegrepen.

De app heeft een make-over gehad

17 October 2022

De Park-line app is geupdate, zo geniet je voortaan van een betere gebruikservaring. Check in dit artikel welke verbeteringen zijn doorgevoerd.

Lees verder

‘Parking Barometer’ volgt het mobiliteitsherstel in heel Europa

08 June 2020

In verschillende landen in Europa is de lock down inmiddels voorbij. Daarom lanceren we bij PARK NOW Group de Parking Barometer. De barometer is een rapportage gebaseerd op parkeergegevens van al onze contactloze parkeerapps in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De parkeergegevens uit die landen dienen als een indicator voor mobiliteitsherstel....

Lees verder

Veilig op stap begint met contactloos parkeren

04 June 2020

We gaan voorzichtig weer een beetje op pad. De anderhalvemetersamenleving in. Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw hernieuwde vrijheid, geven wij wat tips. Zo kunt u voortaan op een veilige manier de weg op. 1. Goede voorbereiding is het halve werk Voordat u in de auto stapt naar kantoor of...

Lees verder