Veilig op stap begint met contactloos parkeren

04 June 2020

We gaan voorzichtig weer een beetje op pad. De anderhalvemetersamenleving in. Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw hernieuwde vrijheid, geven wij wat tips. Zo kunt u voortaan op een veilige manier de weg op.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Voordat u in de auto stapt naar kantoor of een werkafspraak, is het goed om wat voorbereidingen te treffen. Heeft u standaard een paraplu en een boodschappentas in de auto liggen? Voeg daar de komende tijd wat anti-corona items aan toe. Ons advies:

  1. Alcoholgel op grijpafstand
  2. Schoonmaakdoekjes in uw dashboardkastje
  3. Zakdoeken in het middenvak
  4. Wegwerphandschoenen in het handschoenenvak voor als u moet tanken.

Bent u liever nog iets beter voorbereid? Leg dan ook wat mondkapjes in uw auto. Je weet nooit wanneer het van pas komt.

2. Voorkomen is beter dan genezen

Wat je niet aanraakt, kan je ook niet besmetten. Met alles geldt eigenlijk: voorkomen is beter dan genezen. Denk dus goed na voordat u iets aanraakt. Is het echt nodig? Zo kunt u met tanken een handschoen aantrekken. Betalen doet u het veiligst contactloos. In Nederland hebben banken het daglimiet voor contactloze betalingen al verdubbeld, naar 50 euro per dag. Gelukkig zijn er ook contactloze digitale oplossingen, zoals Apple Pay en Garmin Pay. Doe er uw voordeel mee!

3. Laat rust winnen van snelheid

Die 1,5 meter zit er bij iedereen wel in. En met weinig mensen buiten is dat ook heel goed te doen. Maar steeds meer Nederlanders laten de teugels vieren. Zij gaan er vaker dan de weken hiervoor op uit. Daardoor wordt het nog belangrijker om afstand te houden. Reist u met de trein, loop bij aankomst op het perron dan nog even door, voordat u instapt. Check voor vertrek online even uw saldo, dan kunt u de automaat voorbij lopen. Want waar wij voor corona vaak de snelste route zochten, zullen we nu op zoek moeten gaan naar rust. Vermijd dus zoveel u kunt, fysiek contact met andere mensen. Geef elkaar de ruimte.

4. Eenmaal op uw bestemming

U bent daar waar u wilt zijn, op kantoor of bij die leuke klant voor de deur. Het voelt een leven geleden. De kans is groot dat u zo blij bent weer een stukje van uw oude leven terug te hebben, dat u onze anderhalvemetersamenleving even vergeet. Oeps!

Om te voorkomen dat dat gebeurt, herinneren wij u graag nog even. Was uw handen bij aankomst. Vermijd fysiek contact met anderen. Dat klinkt kil en dat is het ook. Oefen daarom vast op uw mooiste glimlach! Zo kunt u straks uw collega’s, klanten en opdrachtgevers of zelfs vreemden op straat, laten zien dat u blij bent ze te zien.

En parkeert u uw auto, vergeet dan niet onze app aan te zetten. Het laatste wat u wilt, is die vieze parkeerautomaat aanraken. Let op onze woorden: contactloos kon nog wel eens een dingetje worden dit jaar.

De app heeft een make-over gehad

17 October 2022

De Park-line app is geupdate, zo geniet je voortaan van een betere gebruikservaring. Check in dit artikel welke verbeteringen zijn doorgevoerd.

Lees verder

‘Parking Barometer’ volgt het mobiliteitsherstel in heel Europa

08 June 2020

In verschillende landen in Europa is de lock down inmiddels voorbij. Daarom lanceren we bij PARK NOW Group de Parking Barometer. De barometer is een rapportage gebaseerd op parkeergegevens van al onze contactloze parkeerapps in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De parkeergegevens uit die landen dienen als een indicator voor mobiliteitsherstel....

Lees verder

Veilig op stap begint met contactloos parkeren

04 June 2020

We gaan voorzichtig weer een beetje op pad. De anderhalvemetersamenleving in. Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw hernieuwde vrijheid, geven wij wat tips. Zo kunt u voortaan op een veilige manier de weg op. 1. Goede voorbereiding is het halve werk Voordat u in de auto stapt naar kantoor of...

Lees verder