Amsterdam verhoogt parkeertarieven per 14 april 2019

12 April 2019

Gemeente Amsterdam verhoogt de parkeertarieven per 14 april 2019. De gemeente wil de stad leefbaar en toegankelijk houden. Daarnaast moet er meer ruimte komen voor fietsers, voetgangers en groen. De extra parkeergelden worden geïnvesteerd in mobiliteit en in de kwaliteit van de infrastructuur en de openbare ruimte.

Wat betekent dit voor u?

U gaat per uur meer betalen om uw auto te parkeren. In het centrum van Amsterdam parkeert u straks voor maximaal €7,50 per uur. Het parkeertarief wordt goedkoper, naarmate u verder van het centrum af parkeert tot een minimaal parkeertarief van €1,40 per uur. Hier vind u het gehele overzicht van de Gemeente Amsterdam met de nieuwe parkeertarieven per 14 april 2019.

Amsterdam verhoogt parkeertarieven
Afbeelding 1. De parkeertarieven in Amsterdam per 14 april 2019.

Parkeervergunning en bezoekersregeling

Heeft u een parkeervergunning in Amsterdam? Dan verandert er voor u op dit moment niets. De gemeente past daarnaast de bezoekersregeling in de meeste stadsdelen aan naar 40 uur per maand. Hierdoor kan uw bezoek meer uren per maand parkeren met 50% korting.

Kortom

Met ingang van 14 april 2019 verhoogt de Gemeente Amsterdam de parkeertarieven. Wilt u geen minuut te veel betalen voor uw parkeeractie in Amsterdam? Start dan nu met mobiel parkeren met Park-line.

Nog geen klant bij Park-line?

  • Nooit meer op en neer naar de parkeermeter
  • Start en stop uw parkeeractie eenvoudig via uw mobiele telefoon
  • Betaal voor uw werkelijke parkeertijd, per minuut en achteraf
  • Ontvang handige parkeerherinneringen
  • Parkeer tot 50% goedkoper in exclusieve parkeergarages

Download de app

De app heeft een make-over gehad

17 October 2022

De Park-line app is geupdate, zo geniet je voortaan van een betere gebruikservaring. Check in dit artikel welke verbeteringen zijn doorgevoerd.

Lees verder

‘Parking Barometer’ volgt het mobiliteitsherstel in heel Europa

08 June 2020

In verschillende landen in Europa is de lock down inmiddels voorbij. Daarom lanceren we bij PARK NOW Group de Parking Barometer. De barometer is een rapportage gebaseerd op parkeergegevens van al onze contactloze parkeerapps in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De parkeergegevens uit die landen dienen als een indicator voor mobiliteitsherstel....

Lees verder

Veilig op stap begint met contactloos parkeren

04 June 2020

We gaan voorzichtig weer een beetje op pad. De anderhalvemetersamenleving in. Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw hernieuwde vrijheid, geven wij wat tips. Zo kunt u voortaan op een veilige manier de weg op. 1. Goede voorbereiding is het halve werk Voordat u in de auto stapt naar kantoor of...

Lees verder